דרכים פשוטות לחסוך כסף ביום-יום

דרכים לחסוך

על נוחות משלמים. והרבה. האדם הממוצע יכול לחסוך מאות ואפילו אלפי שקלים בחודש אם ישפר את הרגלי הצריכה שלו. לפעמים מדובר רק בפעולות פשוטות חד-פעמיות, או יומיומיות.

1 . קנו רק מה שאתם חייבים

תשאלו את עצמם האם יש חלופות או שאתם חייבים לקנות את זה? למשל, אם אתם צריכים משהו לשימוש חד-פעמי – אולי כדאי להשאיל ממישהו קרוב? גם יחסוך לכם כסף וגם ידידותי יותר לסביבה.

2 . הכינו ארוחת צהריים

רגילים לאכול בחוץ? במצטבר זה כנראה עולה לכם מאות שקלים כל חודש. בשנה זה יכול להגיע בקלות לכ-10 אלף ש"ח. עשיתם את החישוב הזה פעם? תכינו אוכל בבית, יותר בריא לכם ויותר בריא לחשבון הבנק שלכם.

3 . תקנו מזון ברשתות הנכונות

מזון זה הדלק שלנו, לגוף ולנשמה. אנו צורכים מזון באופן קבוע ולכן חשוב לקנות מזון ברשתות הזולות יותר. קונים בשופרסל, מגה, יינות ביתן או חצי חינם? תחשבו שוב. אלו הרשתות שנחשבות ליקרות יותר. אם תאמצו רשת זולה יותר תוכלו לחסוך מאות שקלים בחודש על ההפרש.

סופרים שנמצאים בלב העיר הם יקרים יותר מסופרים שנמצאים במתחמי סיטונאות, ביג וכדומה. לכן נהוג לחלק את רשתות השיווק ל-2 קבוצות: עירוני ודיסקאונט.

המועצה לצרכנות נבונה פרסמה לאחרונה דירוג מבדיקה השוואתית של 770 המוצרים הנמכרים ביותר בשוק הישראלי. לפניכם דירוג של הרשתות מהזולה ביותר ועד היקרה ביותר:

השוואת מחירים ברשתות המזון

4 . קנו אונליין

איפה אתם קונים בגדים, נעליים, דברים לבית ודברים אחרים חוץ מאוכל? אם אתם קונים בקניון או בחנות – ואתם חושבים ששילמתם מחיר מופקע, אתם ככל הנראה צודקים! מה הפתרון? תתחילו לקנות יותר באינטרנט. את רוב הדברים תמצאו בזול יותר. אבל ממש בזול יותר.

5 . התמקחו על התשלומים שלכם

יש תשלומים שעליהם אי אפשר כל כך להתמקח: ארנונה, חשמל ומים. אבל על הרבה דברים אחרים – בהחלט אפשר! אינטרנט, כבלים, חבילות סלולר, ועוד. תוכלו לחסוך מאות שקלים בשנה אם רק תשוו מחירים ותתמקחו על המחיר. גם על העמלות שאתם משלמים על ניהול חשבון הבנק שלכם אפשר להתמקח. לי זה עובד טוב ברוב המקרים, וזה שווה את זה. הנה, תראו למשל את שאול אמסטרדמסקי מדגים:

6. קנו יד 2

צריכים לקנות משהו והמחיר גבוה? בצדק, בישראל יקר. בהרבה מקרים תוכלו למצוא חפצים ומוצרים במצב מעולה ואפילו כמו חדשים אם רק תחליטו לקנות יד שניה. כמעט תמיד תוכלו למצוא מוצרי חשמל, רהיטים וחפצים אחרים במצב מצויין בחצי מחיר של חדש או אפילו בפחות מזה. חיפוש מוצרים יד 2 לוקח רק כמה דקות ובהחלט יכול להיות שווה את זה! אגב – זה גם אקולוגי יותר.

7. צרכו פחות חשמל

אין לנו שליטה על תעריף צריכת החשמל שגובה מאיתנו חברת החשמל. אי אפשר להתווכח ולקיים משא ומתן איתם על זה. אז מה כן אפשר לעשות? לצרוך פחות בכמה פעולות פשוטות! דוגמאות:

  • החליפו את כל מנורות הבית במנורות לד חסכוניות. הם גם מחזיקות מעמד יותר זמן וגם צורכות הרבה פחות חשמל.
  • קונים מוצר חשמלי חדש? בדקו את רמת החיסכון האנרגנטי שלו. מוצרים גדולים שצורכים הרבה חשמל כמו מכונות כביסה, מדיחים, מקררים ומזגנים משפיעים מאוד על חשבון החשמל. בחירה נכונה שלהם יכולה לחסוך הרבה כסף בטווח הארוך.
  • יש לכם תמי 4 או מחמם מים אחר שעובד 24/7? נתקו אותו מהחשמל למשך כל הלילה ובמשך חופשות שאתם לא בבית. חימום מים צורך לא מעט אנרגיה.
  • יש לכם דוד חשמלי? מכירים את זה שהדלקתם את הדוד ושכחתם לכבות אותו במשך כמה שעות? זה בסדר, קורה לכולם 🙂 זה סתם צורך הרבה חשמל. הפתרון הוא די פשוט: התקינו מפסק חשמלי עם טיימר. הוא לא עולה הרבה אבל כן נותן לכם שקט נפשי וחיסכון בחשמל.

8. אל תקנו באופן אימפולסיבי

אל תקנו בגדים או נעליים בתחילת העונה. זה יקר מאוד. חכו למבצעים בסוף העונה או לחגי מכירות כמו נובמבר סייל. אם תדעו לשלוט בחשק שלכם לקנות מייד תוכלו להשיג את אותם מוצרים במחירים הרבה יותר טובים. קצת איפוק בסוף משתלם.

יש לכם שיטות לחסוך כסף? נשמח לשמוע? שתפו אותנו בתגובות 🙂

אהבתם? שתפו את הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

הירשמו לעדכונים וקבלו למייל דרכים נוספות לחיסכון והכנסה כספית