הכנסה פסיבית: רשימת דרכים ליצירת הכנסה פסיבית

הכנסה פסיבית רעיונות

מהי הכנסה פסיבית?

הכנסה פסיבית היא הכנסה קבועה הדורשת מאיתנו מעט מאוד זמן והתעסקות. 

יש לא מעט אנשים שחושבים שאין כזה דבר הכנסה פסיבית. אבל האמת היא שהדבר אפשרי אבל דורש השקעה, לפחות בהתחלה. בדרך-כלל כדי להגיע למצב שזה (כמעט) פאסיבי נדרשת הרבה עבודה מקדימה וגם אז כנראה אף פעם לא נגיע למצב של 100 אחוז פאסיביות. במאמר זה נדבר על הכנסות פסיביות באמצעות השקעה בנכסים דיגיטליים, בדרכים שנגישות ואפשריות כמעט לכולם. לא צריך הרבה כסף או מומחיות מיוחדת כדי לייצר הכנסה כספית קבועה שהיא כמעט פסיבית. מה שצריך זה נחישות, מחשב ואינטרנט. 

הכנסה פסיבית - וורן באפט

 

מה זה בכלל נכס דיגיטלי?

נכס דיגיטלי

"נכס דיגיטלי" הוא כל משאב/פלטפורמה דיגיטלית אשר יכולה לייצר עבורי כסף".

נכס דיגיטלי נמצא באינטרנט וזה אומר שהוא נגיש לכל מי שמחובר לאינטרנט, כל הזמן. לכן, הוא יכול לייצר עבורי כסף כל הזמן, גם כשאני ישן. מה שיפה כאן הוא שכמעט כל אחד יכול היום יכול להיות בעל נכס דיגיטלי שהוא הקים בעצמו כל מה שצריך זה מחשב, חשמל ואינטרנט.

 

דרכים ליצירת הכנסה פסיבית מהאינטרנט, בלי לצאת מהבית

 

להרוויח פסיבית מבלוג באינטרנט

אם אתם טובים בכתיבה ויצירת תוכן טוב, אתם יכולים לפתוח בלוג באינטרנט בקלות בנישה ספציפית. מומלץ לבחור נושא שאתם אוהבים ומבינים בו. אתם יכולים לפתוח בלוג לגמרי בחינם ב-Blogger (של חברת גוגל). אבל אם אתם רוצים בלוג שיהיה 100% בבעלותכם אז הדרך הפופולרית היא להקים אתר וורדפרס בעלות נמוכה. תצטרכו לקנות רק דומיין ואחסון והופ – יש לכם בלוג שהוא לגמרי שלכם. כדי לעשות ממנו כסף תצטרכו להביא תנועת גולשים לבלוג שלכם ולפרסם מוצרים או שירותים כלשהם. בשפה המקצועית זה נקרא מונטיזציה ויש הרבה דרכים לעשות את זה, זה עולם ומלואו.

מונטיזציה

מונטיזציה במדיה הדיגיטלית היא ניצול פעילותם של נכסים דיגיטליים כמו אתר אינטרנט, אפליקציה, משחק וכיוצא באלה כדי להפיק הכנסה כספית. הצורות השכיחות ביותר של מונטיזציה במדיה הדיגיטלית הן פרסום המזכה את מפעילי האתר או היישום בתשלום מן המפרסמים, וגביית תשלום תמורת תוכן או שירותים.

הכנסה פסיבית מהבית. לא קל אבל אפשרי

 

הכנסה פסיבית משיווק שותפים (אפיליאייט מרקטינג)

למי שלא מכיר, שיווק שותפים (באנגלית: Affiliate Marketing) היא שיטה שבה אפשר להרוויח כסף על מכירות מוצרים באינטרנט שהם לא מוצרים שלכם. הרבה חברות שמוכרות מוצרים אונליין מאפשרות לכל מי שמעוניין להצטרף כשותף, לפרסם את המוצרים שלהן ולהרוויח על כך עמלות. דוגמאות לחברות שמפעילות תכנית שותפים: איביי, אמזון, booking, WIX, Fiverr, KSP ועוד. איך זה עובד? נרשמים לתכנית שותפים, מקבלים לינק ייחודי למוצר שאותו מפרסמים ועל כל קניה שהתבצעה דרככם (דרך הלינק שקיבלתם) – תקבלו עמלה מהמוכר.

אז איך זה עובד? הנה דוגמה: נניח שיש לכם נכס דיגיטלי כמו בלוג טיולים או קבוצת פייסבוק להמלצות טיולים באירופה. תוכלו לפרסם בנכסים שלכם לינקים של בתי מלון מ-Booking. על כל רכישה שהתבצעה דרך הלינק שלכם תקבלו עמלה גבוהה. העמלות נעות בין 10% ל-25% על כל הזמנה שהתבצעה באתר בוקינג דרך הלינק שלכם.

לרוב, כדי להרוויח מהשיטה הזאת תצטרכו שיהיו לכם נכסים דיגיטליים עם תנועת גולשים, אבל לא חובה. למשל, האתר Fiverr הוא פלטפורמה לחיפוש פרילנסרים. אתם יכולים להירשם למערכת השותפים שלו ואז כשאתם רואים שמישהו מחפש פרילנסר לעבודה כלשהי, אתם יכולים להמליץ לו על פייבר (באמצעות לינק השותף שלכם). אם הוא נכנס לקישור וקנה שירות באתר – תקבלו עמלה כספית מפייבר.

התחום הזה מזוהה עם הכנסה פסיבית משום שיש לא מעט אנשים שמרוויחים סכומים יפים כל חודש באמצעות השיטה הזאת.

 

הקמת אתר לידים מניב

עסקים צריכים לקוחות, נכון? אז יש המון חברות ועסקים שמוכנות לשלם כסף עבור כל הפניה של לקוח מתעניין, או בשפה המקצועית: עבור כל ליד. אתר לידים הוא נכס דיגיטלי קלאסי שיכול להניב לכם כסף פסיבי יחסית.  

ליד (באנגלית: Lead)

ליד הוא לקוח פוטנציאלי המתעניין בשירות או במוצר המוצע למכירה על ידי עסק, חברה או ארגון.

כמובן – לא צריך לעשות את זה פיזית. הכל מתבצע באופן דיגיטלי. יש כל מיני מודלים להרוויח מזה כסף, אבל בגדול זאת הדרך:

  1. מקימים אתר אינטרנט עם תוכן איכותי בנישה ספציפית. 
  2. מקדמים אותו באמצעות שיווק אורגני או פרסום ממומן כדי להביא לאתר תנועת גולשים איכותית וממוקדת שמתעניינת במוצר או בשירות שאותו בחרתם בנישה. 
  3. אוספים פרטים (לידים) בטופס של גולשים המתעניינים במוצר או השירות שקשור לאתר שלכם.
  4. את הלידים האלו תוכלו למכור לאנשי מקוצע בתחום. אפשר למכור ליד באופן בלעדי לעסק או בעל מקצוע רלוונטי או למכור את הליד למספר עסקים במקביל. 

ישנם בעלי אתרי לידים שאפילו משכירים את האתרים האלו לעסקים שזקוקים ללידים האלו. כן, כן – כמו בעלי נכסי נדל"ן שמקבלים שכירות חודשית, כך אפשר לקבל שכירות עבור האתר שלנו. האתגר הוא כמובן לעבוד על הזרמת תנועת גולשים לאתר. אחת הדרכים הפופולריות להבאת תנועה אורגנית לאתר היא בעזרת SEO.

 

פתיחת וולוג (וידאו בלוג) ביוטיוב

ולוג זה בעצם בלוג שהפוסטים שלו הם סרטוני וידאו. אפשר לפתוח ולוג עצמאית או באחת הפלטפורמות הפופולריות יותר, כמו למשל יוטיוב.

יוטיובר

יוּטְיוּבֶּר (באנגלית: Youtuber) הוא אדם הנוהג להעלות סרטונים בהם הוא מופיע באתר האינטרנט YouTube. לרוב, היוּטְיוּבֶּר יהיה אחראי על כתיבת התסריט, הצילום, הבימוי ועריכת הסרטון המועלה לאתר.

לאתר יוטיוב יש תכנית שותפים שבה מקבלים כסף לפי כמות צפיות וכמות עוקבים. יש הרבה יוטיוברים בעולם שמרווחים כסף בשיטה זו. בנוסף יש לחלקם עוד ערוצי הכנסה כמו שיווק עצמי, שיווק מוצרים וחברות אחרות או שיתופי פעולה למינהן. להיות יוטיובר זו עבודה שדורשת השקעה וממש לא עבודה פסיבית. אבל משום שהסרטונים שלהם נמצאים ביוטיוב כל הזמן אז אפשר להכניס כסף גם בזמן שישנים.

 

הכנסה פסיבית ממכירת קורס דיגיטלי

יש לכם תחום מומחיות מסויים? תוכלו לייצר ולמכור קורס דיגיטלי שבו אתם יכולים להביא ערך לאנשים, לפתור להם בעיה מסויימת או לתת להם מידע בתחום ספציפי. עם הכלים שקיימים היום בדיגיטל, זה לא מורכב לייצר קורס דיגילי ולהכניס ממנו כסף. אלו הם השלבים שתצרכו לבצע על מנת שיהיה לכם קורס דיגיטלי שמכניס כסף:

  1. תוכן: כדי לייצר את התוכן של הקורס, כל מה שתצטרכו זה לבנות מערך של שיעורים ואז להקליט אותם במצלמה או אפילו באמצעות הטלפון. אם אתם צריכים להעביר את השיעור על המחשב – יש תוכנות חינמיות להקלטת וידאו של מסך המחשב, כמו למשל Free Cam.
  2. עריכת התוכן: אחרי שיש לכם את כל החומר הגולמי המצולם, תצטרכו לערוך אותו. זה כולל להוריד מקטעים מסויימים שלא יצאו טוב בצילום, לחבר בין קטעי וידאו ואולי אפילו להוסיף פתיח לקורס. תוכלו לעשות זאת בעצמכם באמצעות תוכנת עריכת וידאו. אם אתם חושבים שלא תסדרו, אתם תמיד יכולים להיעזר בעורך וידאו מקצועי שיעשה לכם את העבודה. 
  3. פלטפורמה ליצירת הקורס הדיגיטלי: אחרי שיש לכם סרטוני וידאו ערוכים ומוכנים לצפיה, תצטרכו לייצר מהם את הקורס. בחרו פלטפורמה מתאימה כדי לארוז את כל התוכן שיצרתם לכדי קורס דיגיטלי. אפשר לעשות את זה בהרבה דרכים. לדוגמה: אתם יכולים להקים אתר וורדפרס ולהוסיף לו תוסף קורסים כלשהו, למשל: Tutor LMS או LearnDash. אם אין לכם ניסיון עם וורדפרס, ואתם מעוניינים בפלטפורמה יותר פשוטה להקמת קורס דיגיטלי, יש פתרונות אחרים. אתם יכולים להשתמש במערכת כמו smoove למשל. במערכת הזו תוכלו לייצר קורסים דיגיטליים וגם לבנות מערך שיווקי. 
  4. יצירת מכירות על ידי שיווק דיגיטלי: אחרי שהקורס הדיגיטלי שיצרתם מוכן למכירה, הגיעה העת למכור אותו. תצטרכו לשווק את הקורס שיצרתם באמצעות שיווק דיגיטלי. 

 

כתיבת ספר דיגיטלי ומכירתו באמזון

גם כתיבת ספר והוצאתו לאור באופן מקוון עשויים להניב לכותב הכנסה כספית נאה. יש לכם רעיון לכתיבת ספר? אוהבים לכתוב? זו דרך מעולה בשבילכם ליצור עוד אפיק הכנסה פסיבי. 

 

דרכים להכנסה פסיבית למי שיש הון עצמי

דרכים נוספות ליצירת הכנסה פסיבית הן משוק ההון ומנדל"ן. אבל בתחומים אלו זה מתאפשר בדרך כלל למי שיש לו כבר הון עצמי גבוה.  

 

מכירים עוד דרכים ליצירת הכנסה פסיבית באינטרנט? שתפו אותנו בתגובות כאן למטה 🙂

אהבתם? שתפו את הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

הירשמו לעדכונים וקבלו למייל דרכים נוספות לחיסכון והכנסה כספית